Nyitvatartás (CET/Budapest): Sydney: 23:00–07:00 Tokyo: 01:00–09:00 Frankfurt: 08:00–16:00 London: 09:00–17:00 New York: 14:00–22:00

CHARTOK
A PIACFIGYELŐ-ben válasszuk ki azt a devizapárt amelynek a CHART-ját megszeretnénk nyitni majd jobb egérgombbal kattintva hozhatjuk elő a legördülő menüt ahol válasszuk a CHART ABLAK-ot.
CHART ABLAKOK
Amennyiben több CHART ablak van nyitva úgy alul láthatjuk a TERMINÁL ablak felett név és IDŐSÍK szerint így lépkedhetünk közöttük.
Tehát nem kell bezárnunk egy CHART-ot ha egy újjat szeretnénk mellé nyitni.


chart ablakIDŐSÍK

Fent találjuk az eszköztáraknál ahol kiválaszthatjuk, hogy melyik idő intervallumban szeretnénk látni az adott INSTRUMENTUM CHART-ját ami lehet
1 perc, 5 perc, 15 perc, 60 perc, 4 óra, 1 nap, 1 hét, 1 hónap.

idősíkOSZLOP DIAGRAMM
Funkció billentyű: ALT+1


A MetaTrader felső részén találhatjuk az eszköztárban az árfolyam grafikon megjelenési típusát az EXPERT ADVISOR mellett.
Oszlop szerű grafikon megjelenítése.

oszlop chart
VONAL DIAGRAMM
Funkció billentyű: ALT+3


A MetaTrader felső részén találhatjuk az eszköztárban az árfolyam grafikon megjelenési típusát az EXPERT ADVISOR mellett.
Vonal szerű árfolyam grafikon megjelenítése.

vonal chart
GYERTYA DIAGRAMM
Funkció billentyű: ALT+2


A MetaTrader felső részén találhatjuk az eszköztárban az árfolyam grafikon megjelenési típusát az EXPERT ADVISOR mellett.
Gyertya szerű megjelenítés.

gyertya chart
CHART ELTOLÁS


A CHART ballra történő eltolása nem veszi figyelembe az idő múlását így ha ez a gomb bevan kapcsolva visszatud menni az időben megvizsgálni a múltbéli időszakot.
Tehát ahogy a gyertyák kirajzolódnak és az idő halad előre a CHART nem követi az idő elteltét hanem nekünk kell egy idő után odahúzni ahol az aktuális ár tart.

chart eltolásAUTO SCROLL


A CHART automata mozgatása az idő múlásával megegyezően.
Ez az előző ellentéte itt ugyanis az idő múlásával halad előre a CHART is.

auto scrollKICSINYÍTÉS / NAGYÍTÁS

A CHART-ra történő közelítés, távolítás.

kicsinyítés

nagyításTULAJDONSÁGOK

Funkció billentyű: F8

Az adott devizapár CHART-jára jobb egér gombbal történő kattintással találjuk a TULAJDONSÁGOK menüt.Itt a CHART-hoz tartozó tulajdonságokat szabhatjuk át úgy mint színek, eladási szint, idő elválasztó vonalak, mennyiségek stb.

chart tulajdonságSABLONOK

Kattintsunk az adott devizapár CHART-jára az egér jobb gombjával és válasszuk ki a SABLON fület. A SABLONOK fül alatt találhatjuk a MetaTrader szabvány sablonjait.
Ha létrehoztunk egy CHARTOT különféle indikátorokkal és azt a kinézetet leszeretnénk menteni akkor azt a SABLONOK, MINTA MENTÉSE-vel tehetjük meg.
Kattintsunk a MINTA MENTÉSE-re majd adjunk meg neki egy nevet és kattintsunk a MENTÉS-re.
Így a sablon lementésre került és bármikor előhivható. Majd ugyan ezen fül alatt található MINTA BETÖLTÉSE-vel tudjuk visszahívni vagy bármely más devizapárnak a CHART-jára betölteni az adott SABLONT.
A SABLONOK kiterjesztése a ".tpl".

Az internetről letöltött, SABLON-t (".tpl") kiterjesztést a
"C:\Program Files\FxPro Meta Trader\Templates\" elérési helyre másolja.
(Fontos, hogyha bemásoltunk egy sablont akkor indítsuk újra a MetaTradert mert csak ezután válik láthatóvá.)
Lap tetejére