Nyitvatartás (CET/Budapest): Sydney: 23:00–07:00 Tokyo: 01:00–09:00 Frankfurt: 08:00–16:00 London: 09:00–17:00 New York: 14:00–22:00

FÜGGŐBEN LÉVŐ MEGBÍZÁSOK
Funkció billentyű: F9
Új megbízás gombja a MetaTraderben

LIMIT VÉTEL (BUY LIMIT)
Funkció billentyű: F9

Ennél a megbízásnál lehetőség van egy jövőbeli vétel pozíciót nyitni akkor is ha az aktuális árfolyam a kívánt vételi árszint felett helyezkedik el. Pl. EURUSD jelenlegi árfolyam szintje 1.4010 és mi 1.4000 szinten szeretnénk vételi pozíciót nyitni akkor erre megvan a lehetőségünk míg a BUY STOP-nál nincs ilyen lehetőség. Ilyen esetben ha az árfolyam visszaesik 10 PIP-et akkor megnyílik a vétel pozíciónk. Akkor célszerű ilyen megbízás típust használni ha biztosak vagyunk az árfolyam emelkedésében illetve ha szeretnénk, hogy a megbízásunk a jelenlegi árszint alatti értéken automatikusan teljesüljne a vételi megbízásunk.
Ezt a típusú pozíciót a MetaTrader-en belül a TERMINAL/KERESKEDÉS fül alatt találja az EGYENLEG sor alatt.

limit vetelLIMIT ELADÁS (SELL LIMIT)
Funkció billentyű: F9

Ennél a megbízásnál lehetőség van egy jövőbeli eladás pozíciót nyitni akkor is ha az aktuális árfolyam a kívánt eladási árszint alatt helyezkedik el. Pl. EURUSD jelenlegi árfolyam szintje 1.4000 és mi 1.4010 szinten szeretnénk eladási pozíciót nyitni akkor erre megvan a lehetőségünk míg a SELL STOP-nál nincs ilyen lehetőség. Ilyen esetben ha az árfolyam vissza emelkedik 10 PIP-et akkor megnyílik az eladás pozíciónk. Akkor célszerű ilyen megbízás típust használni ha biztosak vagyunk az árfolyam csökkenésében illetve ha szeretnénk, hogyha az eladási pozíciónk a jelenlegi árfolyam szintnél magasabb árszinten automatikusan teljesüljön. Ezt a típusú pozíciót a MetaTrader-en belül a TERMINAL/KERESKEDÉS fül alatt találja az EGYENLEG sor alatt.

limit eladásVÉTEL STOP (BUY STOP)
Funkció billentyű: F9

Ez a megbízás piaci megbízássá válik, ha a kereskedés eléri az általunk megadott árat. A piaci megbízásnál mondottakból adódóan - igen heves ármozgás esetén, mikor is a piac "átszáguldhat" árszintünkön - előfordulhat, hogy csak rosszabb áron teljesíthető megbízásunk. Ennek kihatását kezeli a másik két stop megbízási típus. BUY STOP típusú megbízást csak akkor tudunk megadni ha az árfolyam a kívánt BUY STOP szintünk alatt van. Pl. EURUSD árfolyam: 1.4000 akkor a BUY STOP-ot csak ezen szint fölé helyezhetjük el pl. 1.4010-re. Ha az árfolyam eléri az általunk megadott szintet akkor a pozíció megnyílik azaz BUY pozíciónk lesz. Ezt a típusú pozíciót a MetaTrader-en belül a TERMINAL/KERESKEDÉS fül alatt találja az EGYENLEG sor alatt.

vétel stopELADÁS STOP (SELL STOP)
Funkció billentyű: F9

Ez a megbízás piaci megbízássá válik, ha a kereskedés eléri az általunk megadott árat. A piaci megbízásnál mondottakból adódóan - igen heves ármozgás esetén, mikor is a piac "átszáguldhat" árszintünkön - előfordulhat, hogy csak rosszabb áron teljesíthető megbízásunk. Ennek kihatását kezeli a másik két stop megbízási típus. SELL STOP típusú megbízást csak akkor tudunk megadni ha az árfolyam a kívánt SELL STOP szintünk felett van. Pl. EURUSD árfolyam 1.4010 akkor a SELL STOP-ot csak ezen szint alá helyezhetjük el pl. 1.4000-re. Ha az árfolyam eléri az általunk megadott szintet akkor a pozíció megnyílik azaz SELL pozíciónk lesz. Ezt a típusú pozíciót a MetaTrader-en belül a TERMINAL/KERESKEDÉS fül alatt találja az EGYENLEG sor alatt.

eladás stopÁRSZINT
Az árszint azt az árat jelenti ahol szeretnénk, hogy a pozíciónk teljesüljön. Itt adjuk meg a jövőbeni teljesülés árszintjét.

arszintLEJÁRAT
A lejáratnál Év/Hónap/Nap/Óra/Perc pontossággal megtudjuk adni, hogy az adott függőben lévő megbízás pozíció mikor törlődjön ha esetleg nem teljesülne.
Ez csak a STOP és LIMIT megbízások esetén működik.

lejaratLap tetejére