Nyitvatartás (CET/Budapest): Sydney: 23:00–07:00 Tokyo: 01:00–09:00 Frankfurt: 08:00–16:00 London: 09:00–17:00 New York: 14:00–22:00

MEGBÍZÁSOK
Funkció billentyű: F9
Új megbízás gombja a MetaTraderben

SZIMBÓLUM
Itt választhatjuk ki, hogy melyik instrumentumra szeretnénk pozíciót kötni. Mindig annak az INSTRUMENTUMNAK a neve szerepel a SZIMBÓLUM mezőbe amelyiknek a CHART-ján állunk. De minden pozíció kötés elõtt célszerű megnézni, hogy valóban azaz INSTRUMENTUM szerepel a SZIMBÓLUM mezõbe amelyikre valóban pozíciót szeretnénk kötni.

MetaTrader mintaVÉTEL (BUY)
Funkció billentyű: F9

Egy adott valutapár vételét jelenti pl. EUR/USD esetében EUR-t veszünk USD-ért. Ezt az ablakot az F9 billentyûvel hozhatjuk elõ vagy az adott valutapár CHART-jára való jobb egérgomb kattintásával lenyíló menüben válasszuk a KERESKEDÉS fület majd az ÚJ MEGBÍZÁS gombot.

MetaTrader mintaELADÁS (SELL)
Funkció billentyű: F9

Egy adott instrumentum eladását jelenti pl. EUR/USD esetében EUR-t adunk el USD-ért. Ezt az ablakot az F9 billentyűvel hozhatjuk elõ vagy az adott valutapár CHART-jára való jobb egérgomb kattintásával lenyíló menüben válasszuk a KERESKEDÉS fület majd az ÚJ MEGBÍZÁS gombot.

MetaTrader mintaPOZÍCIÓ ZÁRÁS (CLOSE ORDER)
A TERMINÁL ablakban az egér jobb gombjával egy adott nyitott pozícióra kattintva a felugró menübõl válasszuk a
MEGBÍZÁS LEZÁRÁSA
gombot.
Vagy kattintsunk az adott nyitva lévő pozícióra az egér bal gombjával kétszer.

MetaTrader minta

Ekkor ezt az ablakot fogjuk látni itt pedig válasszuk a ZÁRÁS gombot. Az adott kereskedési termék esetében bármilyen nyitott pozíció azonnali lezárását jelenti.

MetaTrader mintaPROFIT-KIVÉT (TAKE PROFIT)
Bármilyen pozíció esetében az adott kereskedési termék PROFIT-KIVÉT szintje. Egy már nyitott pozíció esetében a TERMINÁL ablakban kétszer rákattintva az adott pozícióra a TÍPUS fül alatt találhatjuk a MEGBÍZÁS MÓDOSÍTÁSA és azon belül a PROFIT-KIVÉT beállítást. Pl. EUR/USD vétel pozíció esetében a vétel 1.56800 történt és arra számítunk, hogy emelkedni fog az árfolyam pl. 10 PIP-et akkor a PROFIT-KIVÉT szintet 1.56900 re tesszük. A PROFIT-KIVÉT szintet bármilyen árfolyam szintre elhelyezhetjük annak megfelelõen hogy VÉTELI vagy ELADÁSI pozíciónk van. Ha VÉTELI pozíciónk van akkor a vételi pont fölé kell elhelyezni, ha ELADÁSI pozíciónk van akkor az eladási szint alá.
(A PROFIT-KIVÉT szintet VÉTEL vagy ELADÁS esetében az adott vételi vagy eladási szinttől minimum 10 PIP-re kell elhelyezni.)

MetaTrader mintaVESZTESÉG-STOP (STOPLOSS)
Bármilyen pozíció esetében az adott kereskedési termék VESZTESÉG STOP SZINTJE. Ezzel határozhatjuk meg, hogy egy adott nyitott pozíció esetében mennyit vagyunk hajlandóak veszíteni. Egy már nyitott pozíció esetében a TERMINÁL ablakban kétszer rákattintva az adott pozícióra a TÍPUS fül alatt találhatjuk a MEGBÍZÁS MÓDOSÍTÁSA és azon belül a VESZTESÉG-STOP beállítást. Pl. EUR/USD vétel pozíció esetében a vétel 1.56800 történt és arra számítunk, hogy emelkedni fog az árfolyam akkor a VESZTESÉG STOP-ot ha 1.56700-ra tesszük és esetleg az árfolyam nem emelkedne hanem csökkenne és ellenünk megy mi akkor is csak 10 PIP-et fogunk veszíteni, hiszen ez a VESZTESÉG STOP szintünk. Természetesen a VESZTESÉG STOP szintet bárhová tehetjük. VÉTELI pozíció esetén mindig a vételi pont alá kell tenni ELADÁSI pozíció esetén pedig mindig az eladási pont fölé.
(A VESZTESÉG STOP szintet VÉTEL vagy ELADÁS esetében az adott VÉTELI vagy ELADÁSI szinttõl minimum 10 PIP-re kell elhelyezni.)

MetaTrader mintaCSÚSZÓ STOP (TRAILING STOP)
Egy már nyitott pozíció esetében a TERMINÁL ablakban jobb gombbal rákattintva a kívánt pozícióra találhatjuk a CSÚSZÓ STOP beállítást. Ez azt eredményezi, hogy ha a kívánt irányba megy az árfolyam és a fedezeti pontot ahol a pozíciót nyitottuk minimum 10 PIP-et meghaladja lehet aktiválni a CSÚSZÓ STOP-ot ami fokozatosan normál esetben 10 PIP-enként követi a pozíciónkat így fedezve a már elért profitot. 100 pont (10 PIP) a minimum és e felett bármi lehet tetszõlegesen állíthatjuk az EGYÉNI fül alatt.

MetaTrader mintaKERESKEDÉSI MENNYISÉG (LOT)
Egy adott pozíció kereskedési mennyiségét jelenti. 0.10 LOT a legkisebb kötési egység és 8.00 a legnagyobb látható Kereskedési mennyiség. De megadhatunk bármekkora kereskedési mennyiséget a 0,10 LOT-tól a 100,00 LOT-okig. Pl. 0.10 LOT esetében minden 1 PIP elmozdulás +/-1$-t fog jelenteni amíg a 8.00 esetében +/-80$-t. A legnagyobb kötéshez természetesen megfelelõ nagyságú letéttel is rendelkeznünk kell.

MetaTrader mintaTÍPUS
Itt található az AZONNALI VÉGREHAJTÁS, FÜGGÕBEN LÉVÕ MEGBÍZÁS, A MEGBÍZÁS MÓDOSÍITÁSA.
Az AZONNALI VÉGREHAJTÁS kiválasztásával tudunk pozíciót kötni ami lehet VÉTEL vagy ELADÁS.
A FÜGGÕBEN LÉVÕ MEGBÍZÁS kiválasztásával LIMIT VÉTELT vagy ELADÁST adhatunk meg amirõl többet a függő megbízások menüpontban olvashat. A MEGBÍZÁS MÓDOSÍTÁSA-val adhatunk meg a már nyitott pozíciónknak VESZTESÉG-STOP, PROFIT-KIVÉT szintet.

tipusLap tetejére