Nyitvatartás (CET/Budapest): Sydney: 23:00–07:00 Tokyo: 01:00–09:00 Frankfurt: 08:00–16:00 London: 09:00–17:00 New York: 14:00–22:00

TERMINÁL
Funkció billentyű: CTRL+T
Terminál ikon a MetaTraderben

Itt találhatjuk a KERESKEDÉSSEL kapcsolatos információkat. Nyomon követhetjük nyitott pozícióinkat, megtekinthetjük SZÁMLATÖRTÉNETÜNKET.

terminal ablakKAPCSOLAT ÁLLAPOTA
A TERMINÁL ablak jobb sarkában találhatjuk a KAPCSOLAT ÁLLAPOTA fület. Ha bejelentkeztünk és nem változik a PIACFIGYELŐ tetején az óra valamint az árfolyam akkor valószínűleg a NINCS KAPCSOLAT vagy az ÁLTALÁNOS HIBA szó fog látszani a jobb sarokban ahol most a 33844/39kb a kapcsolat nagysága látható. Ilyen esetben kattintsunk rá az egér bal gombjával a jobb sarokban lévő KAPCSOLAT ÁLLAPOTA részre és a felnyíló ablakban válasszunk egy másik kapcsolatot vagy próbáljuk a SZERVEREK ÚJRA SCANNELÉSE gombot.
Ha ezekután sem sikerült kapcsolatot létesíteni akkor győzödjön meg róla, hogy biztos helyesen adta meg a LOGIN, JELSZÓ mezőben jelszavait valamint a számlájának megfelelő SERVER-t választott.
(Élő, demo számlára történő bejelentkezésről részletesen a NAVIGÁTOR menüben olvashat).

kapcsolat ablakKERESKEDÉS
Ennél a fülnél találhatjuk a már nyitott pozíciónkat és annak MEGBÍZÁS, IDŐ, TÍPUS, SZIMBÓLUM, ÁR, SL, TP, JUTALÉK, SWAP, PROFIT részleteit.
Itt tudjuk aktiválni a már bemutatott CSÚSZÓ STOP-ot, VESZTESÉG-STOP, PROFIT-KIVÉT szinteket valamint lezárni pozíciónkat.

kereskedesSZÁMLATÖRTÉNET
Itt találhatjuk a már lezárt pozícióinkat ami lehet negatív vagy pozitív előjelű.
Ezeket sorba rendezhetjük MEGBÍZÁS, IDŐ, TÍPUS, SZIMBÓLUM, ÁR, SL, TP, PROFIT a fenti kis fülekre kattintva.. Jobb egérgombbal bármelyik pozícióra kattintva választhatunk EGYÉNI IDŐSZAKOT is ahol mi magunk adhatjuk meg, hogy mely hónaptól mely hónapig mutassa a már lezárt pozíciókat illetve a MENTÉS JELENTÉSKÉNT-re kattintva készíthetünk részletes statisztikát a kereskedési szokásainkról.

számlatörténetHÍREK
A világban történő aktuális gazdasági híreket olvashatjuk angolul.

hírekLEVELESLÁDA
Itt találhatjuk meg először a regisztrációnkkal kapcsolatos FELHASZNÁLÓ NEVET és JELSZÓT. Majd később ide kapunk a piaci változásokról úgymint nyitva tartás esetleges nemzetközi pénzpiaci ünnepnapok, bróker céggel kapcsolatos közlemények, más egyébbel kapcsolatos levelet, értesítést.
A szövegrészre kattintson rá kétszer bal egérgombbal így a megnyíló ablakban bővebben is tájékozódhat az aktuális értesítésről.

levelesladaEXPERTEK
Ha nem jelenik meg az adott INDIKÁTOR, SCRIPT vagy EXPERT ADVISOR a CHARTON akkor itt olvashatjuk el, hogy mi lehet a probléma ami miatt nem jelenik meg.

expertekNAPLÓ
A PLATFORMON történő összes folyamat ide kerül rögzítésre.
Mint pl. pozíciók nyitása, zárása, módosítása, indikátorok használata, kereskedő robotok aktiválása, esetleges hibák az indikátorokkal, robotokkal kapcsolatban.

Ezek a naplózott adatok megtalálhatóak a MetaTrader mappájában a "C:\Program Files\FxPro MetaTrader\logs\" elérési helyen.
Minden napra vonatkozóan megtalálhatóak ezek a ".log" fájlba rögzített adatok.
Pl. a 20080818.log az a 2008.08.18.-i naplózást jelenti.
Egy egyszerű jegyzettömbbel megtekinthetjük utólag.

napló

 


Lap tetejére