Nyitvatartás (CET/Budapest): Sydney: 23:00–07:00 Tokyo: 01:00–09:00 Frankfurt: 08:00–16:00 London: 09:00–17:00 New York: 14:00–22:00

Limit vétel (Buy Limit)
Ennél a megbízásnál lehetőség van egy jövőbeli vétel pozíciót nyitni akkor is ha az aktuális árfolyam a kívánt vételi árszint felett helyezkedik el.
Pl. EURUSD jelenlegi árfolyam szintje 1.4010 és mi 1.4000 szinten szeretnénk vételi pozíciót nyitni akkor erre megvan a lehetőségünk míg a BUY STOP-nál nincs ilyen lehetőség.
Ilyen esetben ha az árfolyam visszaesik 10 PIP-et akkor megnyílik a vétel pozíciónk.
Akkor célszerű ilyen megbízás típust használni ha biztosak vagyunk az árfolyam emelkedésében illetve ha szeretnénk, hogy egy bizonyos árfolyam szinten automatikusan teljesüljön a vételi megbízásunk.
Ezt a típusú pozíciót a MetaTrader-en belül a TERMINAL/KERESKEDÉS fülön belül találja az aktuális nyitva lévő pozíciók alatt.

Limit eladás (Sell Limit)
Ennél a megbízásnál lehetőség van egy jövőbeli eladás pozíciót nyitni akkor is ha az aktuális árfolyam a kívánt eladási árszint alatt helyezkedik el.
Pl. EURUSD jelenlegi árfolyam szintje 1.4000 és mi 1.4010 szinten szeretnénk eladási pozíciót nyitni akkor erre megvan a lehetőségünk míg a SELL STOP-nál nincs ilyen lehetőség.
Ilyen esetben ha az árfolyam vissza emelkedik 10 PIP-et akkor megnyílik az eladás pozíciónk.
Akkor célszerű ilyen megbízás típust használni ha biztosak vagyunk az árfolyam csökkenésében illetve ha szeretnénk, hogy egy bizonyos árfolyam szinten automatikusan teljesüljön az eladási megbízásunk. Ezt a típusú pozíciót a MetaTrader-en belül a TERMINAL/KERESKEDÉS fülön belül találja az aktuális nyitva lévő pozíciók alatt.

Vétel stop (Buy Stop)
Ez a megbízás piaci megbízássá válik, ha a kereskedés eléri az általunk megadott árat. 
A piaci megbízásnál mondottakból adódóan - igen heves ármozgás esetén, mikor is a piac "átszáguldhat"  árszintünkön - előfordulhat, hogy csak rosszabb áron teljesíthető megbízásunk.
Ennek kihatását kezeli a másik két stop megbízási típus.
BUY STOP típusú megbízást csak akkor tudunk megadni ha az árfolyam a kívánt BUY STOP szintünk alatt van. Pl. EURUSD árfolyam: 1.4000 akkor a BUY STOP-ot csak ezen szint felé helyezhetjük el pl. 1.4010-re. Ha az árfolyam eléri az általunk megadott szintet akkor a pozíció megnyílik azaz BUY pozíciónk lesz.
Ezt a típusú pozíciót a MetaTrader-en belül a TERMINAL/KERESKEDÉS fülön belül találja az aktuális nyitva lévő pozíciók alatt.

Eladás stop (Sell Stop)
Ez a megbízás piaci megbízássá válik, ha a kereskedés eléri az általunk megadott árat.  A piaci megbízásnál mondottakból adódóan - igen heves ármozgás esetén, mikor is a piac "átszáguldhat"  árszintünkön - előfordulhat, hogy csak rosszabb áron teljesíthető megbízásunk.
Ennek kihatását kezeli a másik két stop megbízási típus.
SELL STOP típusú megbízást csak akkor tudunk megadni ha az árfolyam a kívánt SELL STOP szintünk felett van. Pl. EURUSD árfolyam: 1.4010 akkor a SELL STOP-ot csak ezen szint alá helyezhetjük el pl. 1.4000-re. Ha az árfolyam eléri az általunk megadott szintet akkor a pozíció megnyílik azaz SELL pozíciónk lesz.
Ezt a típusú pozíciót a MetaTrader-en belül a TERMINAL/KERESKEDÉS fülön belül találja az aktuális nyitva lévő pozíciók alatt.

Árszint
Az árszint azt az árat jelenti ahol szeretnénk, hogy a pozíciónk teljesüljön.
Itt adjuk meg a jövőbeni teljesülés árszintjét.

Lejárat
A lejáratnál Év/Hónap/Nap/Óra/Perc pontossággal megtudjuk adni, hogy az adott pozíció mikor törlődjön ha esetleg nem teljesülne. Ez csak a STOP és LIMIT megbízások esetén működik.
Lap tetejére