Nyitvatartás (CET/Budapest): Sydney: 23:00–07:00 Tokyo: 01:00–09:00 Frankfurt: 08:00–16:00 London: 09:00–17:00 New York: 14:00–22:00

Gazdasági hírek

Öregedő társadalom, kevesebb járulékfizető, több eltartott. Ahhoz, hogy a nyugdíjak értéke megmaradjon, egyre tovább kell majd dolgozni Európa-szerte. Németországban, ahol most állnak át a 67 éves nyugdíjkorhatárra, már arról beszélnek, hogy csak hetvenévesen mehessenek nyugdíjba a munkavállalók. A Deutsche Welle megvizsgálta, mennyire jövőbe mutató ez a koncepció.
Zambó Péter szerint 90 nap alatt kiszárad a kitermelt fa és tűzifaként lehet utána értékesíteni. A szakértők szerint ehhez egy-másfél év kell.
Mivel a cégautókat a munkavállalók juttatásként használhatják, a statisztikai hivatal súlyozottan bele fogja számolni az inflációba, hogy ezeket a járműveket már csak piaci áron lehet tankolni. A magasabb rezsidíj-sávokat szintén súlyozottan számítják bele az inflációba, a KSH-nál ez először a szeptemberi adatban fog megjelenni, módszertani különbségek miatt az uniós statisztikában már az augusztusiban.
Rekordszámú napelem-telepítés lehet idén a rezsiemelés miatt.Forex gazdasági naptár


Live Economic Calendar Powered by Investing.com - The Leading Financial Portal Lap tetejére